inte vet jag

Jonas bakar bröd och det luktar ljuvligt i hela lägenheten.


Har nu bestämt mig för att rösta på moderaterna. Kommer eventuellt att skratta åt det och säga: "Vad fan tänkte jag med" om ett halvår men jag tror att det handlar om att frigöra sig från sina föräldrar, psykologisnack bla bla bla, vidga sina vyer, bla bla, gravidhormoner bla bla bla....





Kommentarer
Postat av: Janet

Verkligen? Läs på lite om hur dom har ställt till det för dom som är arbetslösa och sjukskrivna först är du snäll!

2010-09-05 @ 19:20:37
Postat av: kajsa

Jag veeet, det är ju just det, vad jag har förstått så har dom ju tydligen gjort det sämre för dessa människor. Men jag har själv aldrig träffat någon, så aftonbladet är typ min enda källa.

Det är ju därför jag själv inte riktigt kan förstå att jag kommer rösta på dom.

2010-09-05 @ 20:20:12
Postat av: Erika

Vaaa? skämtar du nu eller? alliansen håller ju på och montera ner precis all välfärd som finns, varför ska du rösta på dom?

2010-09-05 @ 20:26:24
Postat av: kajsa

jag får ju bara rösta i kommunvalet och i min kommun så står dom för dom absolut bästa åsikterna och förslagen. För kommunens skull.

Sen ser jag hellre Reinfeldt som statsminister än Sahlin, men det är ju bara en smaksak.

2010-09-05 @ 20:42:40
Postat av: Bellschen

Lägg av nu. Ta dig samman. Du kan fan inte rösta på moderaterna. De är en av ondskans axelmakter. De har gjort så att inkomstklyftorna ökat lavinartat och de gynnar bara höginkomsttagare.Och Reinfeldt, han försvinner i skuggan av sig själv. Tönt.

2010-09-05 @ 20:59:40
Postat av: mattias

är inte du lite gammal för tonårsrebellion mot pappagenerationen? dum idé kajsa..

2010-09-05 @ 21:09:35
URL: http://mattiasjison.blogspot.com
Postat av: Erika

Trodde de körde typ samma linje i alla kommuner, där jag bor (Sthlms kommun) är det i alla fall bara ytterliggare skattesänkningar, behålla rut, ingen fastighetsskatt, fortsätta bygga förbifart, osv. Helt fruktansvärda och otroligt missriktade förslag tycker jag. Skattesänkningarna kostar massor i den gemensamma välfärden och gynnar de med allra högst inkomster och många av dem bor i den här kommunen. Rut är samma sak, plus att det är hemskt ur jämställdhetssynvinkel, det är ju en viss typ av människa som kommer städa i de där villorna. Fastighetsskatten behövs verkligen (särskilt här iofs), och förbifart sthlm är ett vansinnnesprojekt ur miljösynpunkt. Moderaterna går väl på samma linje i alla kommuner, omvänd robin hood typ och noll miljö och jämlikhetstänk. Även fast det inte är så jättestor skillnad mellan blocken så hoppas jag verkligen, verkligen att de rödgröna vinner, står inte ut fyra år till med den här cyniska politiken.



Haha, nu vet du hur du ska få mycket kommentarer i bloggen i alla fall!

2010-09-06 @ 00:20:23
Postat av: kajsa

Jag är för förbifart Sthlm, jag är för att dom vill bygga en fet motorväg precis förbi där vi bor(Glömstaleden)och rakt igenom naturreservat, och jag är för rot och rut och jag ställer mig lite frågande till fastighetsskatten.



Alltså, det är det att jag inte vill bekämpa rikedom liksom, det är ju kul att vissa är rika, även om vi i vår familj aldrig kommer bli det.

2010-09-06 @ 12:03:10
Postat av: Janet

Jag vill inte bekämpa rikedom men jag vill bekämpa att människor trampas på och trycks ner. Jättekul för dom rika men jag vill ha en trygg grund för alla inte bara dom som är stenrika, det är viktigare än att alla kan låna sig en 5 miljonersvilla och slipper fastihetsskatt. RUT, inte dumt men slår fel, gynnar rika som redan har råd med hemhjälp och vilka arbetar med städningen? Oftast underbetalda invandrare som ingen kollar att dom får lön enligt avtal. Arbetslinjen tvingar sjuka att gå till socialen för dom får inte vara sjukskrivna, dvs bekostas av kommunerna istället för staten. Jag kan fortsätta om du vill, vad som helst för att inte moderaterna ska få din röst =)

2010-09-06 @ 16:48:06
Postat av: Erika

Håller verkligen med ovan. Vet i och för sig inte om du bara är ironisk nu, men så klart man inte röstar på de rödgröna för att man inte vill att folk ska bli rika. Jag fattar inte, du kan ju massor om politik, sen när började du förenkla och tänka så där onyanserat? Jag fattar inte.

Men hur som helst så tror jag man kan gå på vv eller typ GI diet om man är på smällen, har läst en del om det sen jag fick valpen, du har ju mer erfarenhet än jag men skulle varmt rekomendera det, jag kommer definitiv försöka göra det om jag skaffar fler barn, fy fan för att komma hem och väga 90 kilo som jag gjorde. Efter att de 10 första var borta har det varit rena helvetet att bli av med dom!

2010-09-06 @ 20:46:56
Postat av: Bellschen

Jag sätter eld på ert hus om du röstar blått. (nu hoppas jag innerligt att det inte börjar brinna..hmm)

2010-09-06 @ 22:38:53
Postat av: kajsa

Om det är någon som tänker nyanserat så är det väl jag, jag ifrågasätter ju mitt politiska tänkande till 100% och funderar på vad det är jag egentligen står för.



ÄR det verkligen så att sjuka tvingas jobba? På riktigt?

Jag ser inte att fattiga trampas på, att klyftorna ökar för att folk med villa slipper fastighetsskatten, dom skattar ju redan. Inte för mycket, men kanske inte heller för lite.



Rika kommer alltid ha städhjälp oavsett, hur dessa städares arbetsvillkor ser ut kan väl inte vara RUTs fel. Eller?



Och vad är det för fel med att vara städare? Det är ju du som tycker att det är dåligt. Oftast inte dom som själva är det.

Är det sämre att vara städare än snickare?



Sen finns det saker moderaterna står för som jag ogillar, och mycket som de rödgröna står för som jag älskar, men Reinfeldt är en bättre ledare än Sahlin.

2010-09-07 @ 12:20:09
Postat av: Erika

Ja, det sjukas tvingas jobba, på riktigt, jag träffar inte heller några sjukskrivna på min fritid men jobbade ganska länge på Alfa kassan när reformen gick igenom och blev överöst av samtal från utförsäkrade utan inkomst. De får nämligen ingen a-kassa heller eftersom de inte uppfyller kraven och de får så klart inga jobb eftersom ingen vill anställa en sjuk människa, det är väl egentligen ingen som vet vad som händer med de här människorna. Till slut tar ju det sociala nätverket (om det finns ngt sånt) slut som kan försörja under en viss tid. Ett bra exempel på hur klyftor växer är skolpolitiken nu när borgarna bestämt att man inte ska få läsa upp sina betyg, för att man vill premiera att endast de som går ut med toppbetyg från gymnasiet ska komma in på vissa högskoleutbildniingar. Det dom kallar "valfrihet" handlar oftast om att man ska kunna välja att tex. sätta sitt barn i en friskola med vissa kriterier vilket verkligen skapar segregation. Där jag bor finn massor med dagis som är föräldrakooperativ och vi kommer sätta vår unge där men skulle aldrig kunna göra det om vi inte var två föräldrar och båda har flextid, alltså kommer det var en viss kategori ungar där. Bättre att staten satsar pengar på det kommunala dagiset så alla får lika villkor tycker jag, en ensamstående mamma som har fasta arbetstider skulle aldrig kunna vara med i ett kooperativ. Jag tycker inte det är dåligt med städare, min pappa har haft en städfirma i 15 år och jag har jobbat där massor själv, för honom är det bra med rut, men de som städar hemma hos folk är oftast kvinnor från baltländer som är tvungna att lämna sina familjer flera månader i taget, rut har verkligen spätt på den typen av arbetskraftsinvandring eller vad man ska säga och det är en fruktansvärd ojämlikhet inbyggt i allt det där. De är ju så utbrett att Rädda Barnen kommit upp med begreppet "Euro Orphans" om de öergivna barnen, ganska hemskt tycker jag. Det går nog att lösa arbetmarknadsproblemen i baltländerna på något annat sätt och jag vill inte betala med mina skattepengar för den där utvecklngen. Jag gillar inte heller Mona, tycker hon verkar väldigt trött, men Sverge behöver väl ingen ledare ur den bemärkelsen, vi har ju ingen president här. Vi har riksdag och partipolitik så den grejen fattar jag inte alls. Däremot rent representativt vore det bra om vi fick en kvinnlig statsminister tror jag.

2010-09-07 @ 17:38:40
Postat av: kajsa

Måste nog uppdatera mig ännu mer, eftersom vänsteranhängare säger en sak, högeranhänger säger en annan. Jag får panik.

2010-09-07 @ 20:37:23
Postat av: Erika

Ja dubbelkolla bara en gång till innan du bestämmer dig! S är ju rätt borgerliga nu för tiden, de vill bygga förbifarten och de vill inte höja inkomstskatten,(tror jag..) det kanske kan va nåt!

2010-09-07 @ 23:50:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Har du MSN ????++(publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0