små fågelungar

Att inte få hålla en hjärndöd men i övrigt frisk människa vid liv i två eller tre dygn för att kunna rädda en annan människa med hjälp av organdonation kan man ju tycka vad man vill om, jag har inte tänkt igenom det speciellt noga, men spontant så låter det rätt rimligt. Kan inte föreställa mig den ångest en småbarnsförälder med en lever som är totalsabb mår, eller för all del en barnlös hemlös psyksjuk gubbe.
Hur som helst så är det enligt socialministern inte aktuellt att se över det här.

Socialminister Göran Hägglunds motargument är att varje patient ska vårdas för sin egen skull.

OK, här kommer det intressanta tycker jag. "varje patient ska vårdas för sin egen skull"
Vilket skämt.
Jag som jobbar som undersköterska på en avdelning dit folk kommer som är i sånt dåligt skick att det är ett under att dom ens andas.
Dom har demens, ALS, njursvikt-ta vilken jävla dödlig sjukdom du vill. Det finns hur många som helst.
Och en del av dom har varit så pass pigga att dom bett oss i personalen att döda oss med en liten extrados morfin. (vilket systrarna så klart inte gör)
Dom flesta kan inte säga ett skit, dom ligger och tittar på oss med en blick som är så ångestfylld och dom lyckas desperat kommunicera med oss genom ljud för att dom har så ont. Ont i sina stora köttiga liggsår på hela kroppen för att dom legat i en och samma säng i månader. Antingen i sina egna hem eller på boenden. För att ingen anhörig har brytt sig eller för att personalen inte haft tid (eller inte brytt sig?)



hittade tyvärr bara ett ganska fint liggsår som håller på att läka, dock med lite nekros, den här bilden är alltså en jävla piece of cake jämfört med hur vissa ser ut.



Men då förstår ni dyker nån jävla översittarson upp med dåligt samvete och ska ha samtal med läkaren och då ska mamma absolut ha dropp och hon ska definitivt ha antibiotika och hej och hå!
Och vi ba: Jaha, ok då. Kan vi inte nöja oss med munvård och hålla handen?

Det finns flera olika sorters patienter som ska och vill dö, som tex matvägrar, där sätter man sond och
peg( mat i slang direkt in i magen) och sen är allt frid och fröjd med lilla pappa så kan vi skicka tillbaka honom till boendet där han fick liggsår som vi lyckats läka.

Socialminister Göran Hägglunds motargument är att varje patient ska vårdas för sin egen skull.

Ha ha ha ha! Göran Hägglund din, din...du din..., ta Filippa i handen och gå ut till medicinavdelningarna och se på alla patienter som enbart vårdas för alla andras skull. Alla andra utom deras egen.

Åh, nu är det bara 10 månader tills jag får sitta och hålla dom små döende fågelungarna i handen och klappa dom ge dom lite glass få ta hand om deras kroppar när dom somnat in.

Jag längtar.


Kommentarer
Postat av: Bellschen

Ljuva du! Håll händer och fukta munhålor. Filippa R kan väl komma och hälsa på. Hon verkar ju gilla att frottera sig med gemene man i verkligheten.

2010-10-20 @ 11:07:43
Postat av: stina

fy fan vad hemskt. :(

2010-10-20 @ 13:43:43
URL: http://psychololita.blogg.se/
Postat av: Jackie_Daniels

Ja fy fan, hur ofta är det inte så att vården anpassas efter de anhörigas önskemål (och samvete) istället för efter patientens behov. Det är den enskilt mest störande detaljen i mitt arbete som sjuksköterska och som jag ser konsekvensen av varje natt jag arbetar.

2010-10-20 @ 16:57:50
Postat av: Anonym

Bra skrivet!

2010-10-20 @ 19:31:52
Postat av: burriburrsonja

fyfan va bra

2010-10-20 @ 19:52:40
URL: http://burriburr.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Har du MSN ????++(publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0